zaterdag 15 december 2012

Niet leuk..

Vannacht allebei een goede nacht gehad.
De blaren in de mond zijn al bijna verdwenen, de grote bult zit er nog wel waardoor kauwen nog heel lastig is. Rond een uur of negen zie ik dat de vingers van haar handje opgezet zijn en heeft ze er ook last van. Helaas is haar infuusje gesneuveld :( ik probeer er nog even niet aan te denken wat dit gaat betekenen, maar tijdens visite lopen oppert de arts assistent om een sonde te plaatsen. Het ligt niet in de verwachting dat Nora vandaag al voldoende zal eten en drinken om fitter te worden en om voldoende te plassen, wat wel heel belangrijk is voor de hoge cyclosporinespiegel..Dit is wel even een hele grote domper voor ons alledrie. Hier worden wel even wat tranen om gelaten.  Besef dat ons meisje toch wel heel ziek is komt ineens weer heel hard binnen. Het plaatsen gaat ook niet zo makkelijk. Nora verzet zich behoorlijk, maar in een kwartiertje zit de sonde er toch in. Het voelt heel raar zegt Nora, en dat blijft ze de hele middag zeggen. Ook is ze wat misselijk, omdat er nu wat in haar maagje komt. Vandaag alleen de ORS en vanaf morgen ook voeding erdoor. Even geen strijd om eten en drinken. Wel moeilijk voor mama ;) net heeft ze wat patatjes gegeten wat haar best lekker smaakte. Vandaag heeft Nora niet veel zin, gewoon lekker rustig in bed liggen en vooral geen antwoord geven als papa of mama wat vraagt. Lekker protesteren en dat mag ! Zometeen een filmpje kijken en dan blijft papa hier slapen. Mama gaat een nachtje thuis slapen bij Marjolein en Thomas. Vandaag zijn ze al op bezoek geweest, gezellig ! Thomas kwam zelfs vanmiddag weer met ome Martijn, Thomas was wel een beetje nieuwsgierig naar hoe de sonde eruit zou zien of zou hij zijn moeder zo erg missen ;)

3 opmerkingen:

  1. opa Marten en oma Henny16 december 2012 om 11:00

    Lieve Nora wat heb je het zwaar !! denken constant aan jou kus van opa Marten en oma Henny

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Lieve Nora,

    Wat een toestand toch allemaal en dan ook nog met de kerstdagen die er bijna aankomen.Hopelijk gaat het de komende dagen wat beter met je dat je gauw weer in je eigen bedje mag slapen.Hou je taai meid.
    Een hele dikke knuffel van Wilbert,Margriet,Dominique en Charon

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Rijk, Susanne en Rosalie16 december 2012 om 18:33

    Wat een pijnlijke en verdrietige momenten hebben jullie vandaag gehad..... Verschrikkelijk voor Nora en ook jullie.
    We hopen en bidden dat de kuur nu echt zal gaan aanslaan. Vanmiddag zei Rosalie plosteling uit het niets: Mam als ik een wens mag doen dan wordt ik een tovenaar.... Hoezo vraag ik aan haar??? Nou dan ga ik zo goed toveren dat ik Nora weer heel goed beter ga maken en dat ze ook nooit meer ziek hoeft te zijn. Hopelijk gaat ze de wens vanavond al verdienen ..... Dan gaan we allemaal dansen rond de kerstboom.
    Wij wensen jullie heel veel sterkte... En denken veel aan jullie. Rijk, Susanne en Rosalie xxxx

    BeantwoordenVerwijderen