vrijdag 25 januari 2013

Controle UMCG

Gisteren voor controle in Groningen geweest.
Een half uur van te voren bloedprikken. Het prikken gaat daar zo gemakkelijk.
De prikzuster vertelde dat er echt patiƫntjes speciaal naar de poli komen om te prikken, omdat het beter gaat dan in een ander ziekenhuis. Daar weten wij alles van..

Nora is ook nog gemeten en gewogen, ze blijft redelijk op gewicht, was nu een paar ons afgevallen, maar verder niets bijzonders. In de lengte was ze een halve centimeter gegroeid, ze blijft een klein ding.

Bloedwaarden waren allemaal aan de krappe kant dus gisteren gelijk een bloedplaatjes en rode bloedcellen transfusie gekregen. Dat kon op de dagbehandeling gewoon op de poli. Het was spannend voor Nora om de vap aan te prikken, toch doet het geen pijn zegt ze en het is eigenlijk zo gepiept. Geen gedoe meer met infuus prikken, best een uitkomst.
Rondom de vap is het nog wat beurs en gevoelig, maar wordt echt al een stuk minder dan in het begin.

Verder is er een buisje bloed naar de Europdonorbank gestuurd. De kuur doet minimaal iets, er is iets productie van nieuwe rode bloedcellen, maar nog lang niet voldoende. Zolang Nora nog transfusie afhankelijk is doet de ATG kuur niet voldoende zijn werk.
Het transplantatieproces gaat nu in gang gezet worden, hier gaat echt een hele poos overheen. Misschien doet de kuur in de tussentijd nog verder zijn werk en is de transplantatie niet meer nodig.
We moeten het afwachten...

2 opmerkingen:

  1. Lieve Nora,
    Fijn te horen dat het prikken in Groningen een stuk makkelijker gaat ook beter voor jouw.Jammer Dat de kuur nog niet zo veel heeft gedaan.Hopen dat tijdens het wachten op het proces dat het nog beter z'n werk gaat doen zou wel fijn zijn.Hou je sterk,zoals je de hele tijd al hebt gedaan en een hele dikke knuffel van ons

    BeantwoordenVerwijderen
  2. fijn da de vap zijn werk doet en het infuus prikken daar door niet meer nodig is!!

    maar wat jammer dat de kuur nog niet genoeg aan slaat :(

    ik blijf bidden voor een wonder!!
    dikke knuffel van mij

    BeantwoordenVerwijderen